BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Engeland pakt de titel

In een spannende slotfase hield de Nationale selectie van Engeland het hoofd koel en versloeg de Eisbären uit Bremerhaven met 68-72.
Beide teams stonden aan de start van de finale na een uitstekende kruisfinale op eerste paasdag. Daarmee konden ze eigenlijk al tevreden zijn. Maar de HNBT winst laat je niet lopen en dus waren beide teams uiterst gemotiveerd om het talrijk opgekomen publiek iets te laten zien. In de beginfase waren het de Engelsen die op voorsprong kwamen, vooral door het slechte schot bij Bremerhaven. De Duitse ploeg creeerde voldoende kansen maar wist ze niet te verzilveren. Engeland sprong iets zuiniger met de kansen om en dus was de voorsprong bij rust (34-39) verklaarbaar.
De Duitsers gaven niet op. Ze bleven aan het elastiek hangen onder aanvoering van de dynamische Kante. Dit keer was het de Engelse equipe die grossierde in gemiste kansen. De Engelse voorsprong slonk gestaag tot er uiteindelijk met nog dik twee minuten 66-66 op het bord stond.
De wedstrijd werd door een cruciaal balverlies op 68-70 beslist. In de daarop volgende aanval kon Engeland 68-72 scoren en daar bleef het bij.

Binnenkort worden nieuwe foto’s van de finalewedstrijd en de prijsuitreiking geplaatst op deze site.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.