BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Engeland (wordt) verrast

De bookmakers konden verdienen vandaag. Want voorspellingen over deze wedstrijd waren er voldoende en argumenten ook. Maar in wat de leukste wedstrijd van de dag was, werden de Engelsen eerst verrast door het spel van de Serviërs uit Leskovac en verrasten ze daarna publiek en tegenstander met een uitstekende inhaalrace die eindigde met de winst voor de rood-witten.

In het eerste bedrijf leken de jongens van KK Actavis een totaal ander team dan dat van vorig jaar. Er werd hard en strak gespeeld en Engeland moest daarop het antwoord schuldig blijven. De jongens van coach Steve Bucknall leken heel stoer, atletisch en snel, maar wisten geen raad met de eenvoudige principes van het basketbal van de Balkan: hard, fysiek en simpel. De 33-23 ruststand was eigenlijk nog maar een slappe afspiegeling van de krachtsverhouding.

Maar zie, een goede zoneverdediging in combinatie met enkele goeie fast breaks zorgde voor een ommekeer. De Serviërs konden daardoor hun geliefde aanvalsspelletje niet meer spelen, verloren meer rebounds en daardoor terrein. In de spannende slotfase haalde de Actavis-brigade nog alles uit de kast en schotelde de Engelse equipe een enorme defensieve druk voor, maar zelfs daar raakten ze niet van in de war. Ze benutten hun snelheid en schoten hun vrije worpen raak. Daarmee was het pleit beslecht en nam Engeland een mooie 53-58 overwinning mee naar het hotel.

Morgen komen enkele teams aan bod die we nog niet aan het werk hebben gezien en dan kunnen we een goede inschatting maken van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.