BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Knap

Anjo Mekel en zijn boys deden het weer afgelopen vrijdag in de openingswedstrijd tegen Macedonië. Nee, ze wonnen niet en dat was nou juist het knappe: ze zorgden ervoor dat mijn titelkandidaat en favoriet voor de eindzege met een  minimaal verschil wonnen. En dat is heel knap.

De Macedonische mastodonten (voortaan noemen we ze Macedonten) hadden weinig verweer tegen de flitsende aanvallen van de GasTerra’s waardoor dezen met opgeheven hoofd het strijdtoneel konden verlaten. Het had de Macedoniers behaagd om rising star Krstevski thuis te laten. Talenten genoeg zullen ze hebben gedacht. Maar wij hebben Yannick en het is duidelijk te zien in dit toernooi: deze jongen gaat een grote toekomst tegemoet als hij zich blijft ontwikkelen. Albert mag dan weg zijn, de andere van der Ark komt eraan!

Het team van Anjo bleeft dus tot ieders verrassing dicht in de buurt van hun tegenstander qua score en dat zegt twee dingen: Macedonie startte met een houding waar vaak andere buitenlandse ploegen genadeloos voor  worden afgestraft en de GasTerra’s zouden wel weer eens kunnen verrassen. Wie Anjo kent weet dat ie niet wil verliezen.

  • Interview met Anjo Mekel:

    Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.