BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Noorwegen het wakkerst

Op de vroege ochtend van tweede paasdag ligt heel Nederland nog op een oor of is net bezig te ontwaken. Een klein aantal mensen heeft het paasontbijt al achter de knopen en enkele tientallen van die hyperactieven zijn aanwezig in sporthal Vinkhuizen voor de wedstrijd van KK Actavis tegen Noorwegen.
Ook de spelers wrijven de slaap uit de ogen en proberen zo goed en kwaad als dat gaat iets te maken van deze ondankbare taak: spelen om de een na laatste plaats.
De eerste helft lopen beide teams gelijk op. De Noren met iets meer inside scores, de Serviërs met een paar driepunters. In het derde kwart verandert het beeld opeens. De Noren gaan gewoon door met fatsoenlijke aanvallen spelen, de mannen van Actavis lijken het op te geven. Balverlies, rare schoten en het verschil loopt snel op tot boven de tien.
Net wanneer de vlag van overgave gehesen lijkt te worden zet Actavis nog een keer aan onder leiding van de 15-jarige Jovic. Wanneer de Noren dat weten te weerstaan is het definitief gedaan met de Servische tegenstand:58-78.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.