BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Oeps

Hoe erg kun je plank misslaan? Voorafgaand aan het toernooi maakten we melding van enige personele wisselingen bij wat IJsbeertjes uit een zekere Noord-Duitse havenstad met de teneur: het zal er wel niet beter op geworden zijn, nu hun grote sterspelers hun koffers hebben gepakt naar andere oorden. En bovendien waren we ook nog eens zo snugger om het team op te hangen aan hun spelverdeler.

Maar zie daar. Knut’s soortgenoten dachten heel anders over deze analyse. Het spelmaker bleef geblesseerd aan de kant, maar het overgebleven stel kwam even iets rechtzetten (er van uit gaande dat zij onze voorbeschouwing hadden gelezen. Dat moet haast wel…).

Ze vlogen met veel dynamiek, atletisch vermogen en basketbalinzicht over het veld, hun tegenstander in verbijstering achterlatend. Oke, oke, die tegenstander heette Nederland. En die ploeg was zwaar gehandicapt (als je dat zo mag stellen) door het ontbreken van zo’n beetje alle basisspelers. Maar het geeft natuurlijk te denken dat je niveau zo schrikbarend daalt wanneer je beste acteurs er even niet zijn.

Anyway, die Eisbären wird es Wurst sein, want die sloegen hun eerste slag. Dat smaakt naar meer…

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.