BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Eisbären laten hun ware gezicht zien

Het slotduel van de zaterdag liet zien dat de Eisbären in de ochtend hoogstwaarschijnlijk nog de reis in de benen hadden. De ijsberen toonden nu namelijk geen vriendelijk, maar een strijdlustig gezicht en trokken in een spannende wedstrijd aan het langste eind.

De partij was een herhaling van de finale van het HNBT 2012 en daar leek het qua spanning ook op. Er werd voor elk punt gestreden en de hele wedstrijd was dus close te noemen. De Engelsen toverden hun inmiddels befaamde 2-3 zone tevoorschijn en aan de zijde van de Duitsers was er bij tijden ook geen doorkomen aan, zodat het duel een behoorlijk verdedigend karakter had.

Waar vorig jaar een aantal balverliezen de Duitsers fataal werd, was dat nu het geval bij de Engelsen. Zodoende konden de Eisbären, die zelf ook een aantal domme fouten maakten in de slotfase, toch de partij naar zich toetrekken.

Daarmee is de stand in deze poule volledig gelijkgetrokken en moeten de resterende poulewedstrijden op zondagochtend de beslissing brengen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.