BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Eisbären wint de poedelprijs

Zoals verwacht wonnen de Eisbären Bremerhaven hun wedstrijd om plaats zeven van de selectie van Xi’an. Beide teams zetten vooral hun reserves in en zo bleef het krachtsverschil groot: 29-71.

De Eisbären komen dit jaar in aanmerking voor de pechprijs. De eerste wedstrijd ging verloren doordat de spelers koud en stroef uit de bus kwamen, de derde werd nipt vergooid en daardoor had coach Attarbashi geen zin meer om tot het uiterste te gaan met het oog op de Duitse NBBL play-offs. Maar voor hetzelfde geld had de Noord-Duitse ploeg in de finale gestaan en was het een heel ander verhaal geworden.

Voor de Chinezen geldt dit niet. Het selectieteam was geen team en werd dat ook nooit. Van enig samenspel was nooit sprake en dan kun je ook nooit enig resultaat boeken. Het kleinste verlies was 32, het grootste 75 punten en dat spreekt voor zich. Xi’an eindigt daarmee op de terechte achtste plaats.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.