BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Engelse defensie te sterk voor Ventspils

Eigenlijk kan het beeld van de wedstrijd – overdreven gesteld – worden samengevat in één actie. De Letse spelverdeler gaat in de fast break op de vijandelijke basket af voor een lay-up. Slechts een Engelse verdediger is in de buurt om hem af te stoppen en inderdaad doet ie dat, onreglementair. Maar dat is niet wat het bijzonder maakt. Het is de pure angst in de ogen van de in de lucht hangende Let die zo bijzonder is; de gedachte te worden getorpedeerd.

Het verschil in score in de wedstrijd is op dat moment nog klein, maar eigenlijk lijdt het geen twijfel welk team deze partij gaat winnen. Doorslaggevend is een run van 33-35 naar 33-43 en even later nog een 0-10 run.

Beide teams spelen een effectieve zone, wat de uiteindelijke score laag houdt, aangezien geen van beide teams de driepunter goed weet te benutten (vijf stuks in de hele wedstrijd).

Engeland geeft met deze overwinning zijn verdedigende visitekaartje af. De mannen van Ventspils maken niettemin een behoorlijk indruk en dat belooft nog iets voor het vervolg.

Topscorers:

Ventspils: Stelmahers 16

Engeland: 2 spelers 13

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.