BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

GasTerra Flames kan Sabonis niet bedreigen

Er stond eigenlijk niks meer op het spel in de laatste poulewedstrijd van het HNBT. Beide teams hoefden dus niet tot het uiterste te gaan en deden dat ook niet, maar dat bekwam de Litouwers beter: 71-92.

Een afstraffing kon je het (net) niet noemen, hoewel het daar in de beginfase van de wedstrijd wel op leek. Veel balverlies en slechte schoten van de Flames gaven de spelers van Sabonis open kansen waar ze wel raad mee wisten, met een 14-28 tussenstand tot gevolg.

Daarna leek de Groningse equipe ineens de geest te krijgen. Een 10-0 run bracht de Flames volledig terug in de wedstrijd (24-25). Daarna konden de Litouwers gaan bouwen aan een ruime voorsprong. Via 29-39 en 40-71 werd het uiteindelijk 71-92. GasTerra Flames kon in deze partij absoluut niet overtuigen. Het gebrek aan beheersing van de fundamentals brak de mannen van Anjo Mekel steeds weer op, terwijl de Sabonis-ploeg vrolijk doorging met scoren.

Een geslaagde dunk van Laurits Juffer en een mislukte van Yannick van der Ark in de slotfase schudden de boel wat op.

Topscorers:

GasTerra Flames: Yannick van der Ark 17

Sabonis Basketball Academy: StaĊĦelis 16

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.