BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

GasTerra Flames stunt tegen Israel

Het team van GasTerra Flames U20 heeft voor een behoorlijke verrassing gezorgd door het nationale team van Israël te verslaan met 56-62.

De Israeli’s, die in hun eerste wedstrijd een goede indruk achterlieten, werden misschien wel verrast door het fanatiek spelend team van de scherp coachende Anjo Mekel. De coach liet er geen gras over groeien in het eerste kwart: een slechte actie van een van spelers betekende een onmiddellijke wissel.

Blijkbaar waren de spelers doordrongen van het gegeven dat dit voor het team een sleutelwedstrijd was. Een nederlaag zou immers uitschakeling voor de bovenste vier plaatsen inhouden.

Hoewel de spelers uit het Midden-Oosten een paar maal goed terugkwamen in de wedstrijd, meestal via goed uitgevoerde fast breaks, bleven de Groningers aan de goede kant van de score. Een Israelisch slotoffensief bracht ze terug tot 52-54, maar een score van Yannick van der Ark en een driepunter van Rico Bakker gooiden de zaak op slot.

Door dit resultaat kan de Israelische ploeg niet meer meedoen om de plaatsen een t/m vier. GasTerra Flames speelt morgenmiddag wél voor een plaats in de finale.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.