BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Nederland net op tijd scherp: 5e plaats

In een toch wel verrassende strijd om de 5e en 6e plaats tijdens deze editie van het HNBT, was het uiteindelijk Nederland dat aan het langste eind trok. In de wedstrijd tegen het nationale team van Israel werd het een 81-75 overwinning voor Oranje, onder leiding van Burhan Alibegovic.

Toch wel verrassend voor de organisatie omdat vooraf Israel iets hoger was ingeschat. Aan de andere kant had ook niemand verwacht dat de Gasterra Flames een treetje hoger dan deze twee opponenten in de eindhierarchie zou staan. Dat maakt deze editie van het toernooi ook zo de moeite waard.

Net als –ik schreef het al eerder- het optreden van de jongste scheidrechter die we ooit op het toernooi hebben zien acteren. De 16 jaar oude ( of moet ik zeggen jonge?) Stefan Fingerling floot ook deze confrontatie tussen beide landen soeverein en goed. Wat een talent. Ik heb hem dit toernooi niet op één foute call kunnen betrappen. En ieder team dat onze jonge Duitser tegenover zich vond in dit toernooi toonde respect en naar ik vermoed toch ook wel iets van bewondering. Over respect gesproken: daar kunnen ze in het voetbal nog wat van leren!

Terug naar de wedstrijd: ook beide teams gingen zeer respectvol met elkaar om. Met als gevolg een wedstrijd waarbij de voorsprong om en om wisselde en het spannend bleef tot de laatste minuut. Nederland had iets eerder de wedstrijd in het voordeel kunnen beslissen als Tom Koopman niet een foutje maakte waardoor het verschil in de laatste minuut tot één punt in het voordeel van Nederland kwam te staan.

Nadat de bondscoach zijn team fijntjes wees op de onvolwassenheid van deze actie, kwam het vizier van Oranje weer op scherp te staan waardoor Nederland uiteindelijk de 5e plaats van dit 18e HNBT voor zich kon opeisen.

Topscorers

Israel: Blatt 20

Nederland Franke 19

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.