BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Nederlands team verrast Eisbären

Nederland U18 leverde een prima prestatie door het sterk geachte Eisbären Bremerhaven met goed verdedigend werk te verslaan.

Met het HNBT 2012 in gedachten was het te verwachten dat de uit Bremerhaven wel even korte metten zouden maken met het Nederlands team. Niets was minder waar, want Nederland bleek in staat een samenhangend geheel te vormen en vooral verdedigend de zaakjes goed voor elkaar te hebben. De Duitsers zetten daar een redelijke wedstrijd tegenover, maar waren op de beslissende momenten niet in staat een fatsoenlijke aanval uit te spelen of iets te forceren tegen de goed staande Nederlandse defensie.

Ook aanvallend wisten de mannen van coach Alibegovic elkaar regelmatig te vinden en ook inside hun puntjes mee te pakken. Een goed resultaat voor wat eigenlijk effectief een eerste selectietraining zou kunnen heten voor de Nederlandse afvaardiging.

Topscorers:

Eisbären: Jacob Mampuya 13

Nederland: Daan Rosenmuller 14

 

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.