BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Sabonis Basketball Academy onbewiste winnaar HNBT

De Sabonis Basketball Academy is de winnaar van het HNBT 2013. In de finale waren de Litouwers overtuigend tegen het nationale team van Engeland: 71-80.

Sabonis ging als een raket uit de startblokken en nam snel een 10-punts voorsprong. De Engelse selectie had de grootste moeite zich staande te houden tegen het Litouwse geweld. Langzaam kregen de Engelsen echter meer grip op de wedstrijd en wisten de schade te beperken. Daardoor bleef het verschil van circa tien punten tot in het tweede kwart in stand.

De laatste fase van het tweede kwart kon Engeland profiteren van enkele missers aan Litouwse kant. Daardoor kroop de selectie van Steve Bucknall dichterbij, totdat beide teams bij rust nog maar één van elkaar verschilden.

Na de rust gaven de Sabonis-mannen nog eenmaal flink gas. De aanval liep soepeltjes en met makkelijke scores liepen ze weer uit naar een verschil van 15. Een poging van Engeland om weer zo’n comeback te maken als in het tweede kwart had te weinig effect en Sabonis speelde de laatste minuten onbedreigd uit.

Daarmee is Sabonis de souvereine winnaar van het 18e HNBT.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.