BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Sabonis goed uit de startblokken

De vroege zaterdagochtend, gelardeerd met een mooi sneeuwdek op de Groningse dreven,  bracht Sabonis uit Kaunas en het nationale team van Israel aan de start. Aan beide teams was het vroege uur niet af te zien – de spelers gingen er stevig tegenaan. De Litouwse defensie sloot goed. Israel kreeg geen enkel onverdedigd schot en het eerste kwart leek de voorbode van een afstraffing: 25-13.

De combinatie van inzet van de reserves aan Sabonis kant en de zoneverdediging van Israel draaide dat beeld echter bij. De driepunters van Sabonis vielen niet en de Israeli’s kwamen terug. De rust kwam bij 36-29 en enkele minuten in het derde kwart stonden de mannen van Yakov Gino voor het eerst op voorsprong: 36-37.

Het terug inbrengen van de basisspelers en het besluit om weer strak te gaan verdedigen door coach Arunas Visockas resulteerde in een 14-2 run en daarmee was de Israelische weerstand gebroken.

Topscorers

Sabonis: Žaunieriūnas 11, Kavaliauskas 10

Israel: Shandor 8

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.