BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Ventspils wint thriller

BK Ventspils heeft goede zaken gedaan door in het vroege ochtendduel nipt de Eisbären Bremerhaven te verslaan. De laatste aanval van de Duitsers werd met een clean block afgestopt en daarmee bleef de ene punt voorsprong intact: 49-48.

De wedstrijd begon gelijkopgaand. In het tweede kwart dreigden de Eisbären even weg te lopen, maar die poging werd geneutraliseerd met twee opeenvolgende driepunters van Stelmahers.

Daarna was het initiatief aan de Letten, die profiteerden van slechte schotkeuzes aan Duitse zijde. Met een tussenstand van 38-32 aan het eind van kwart 3 liet coach Attarbashi zich echter invallen dat snelle aanvallen wel eens effect zouden kunnen hebben. Die tactiek had succes. De Eisbären kwamen terug tot 47-48, maar door een domme persoonlijk fout van een van de Duitse spelers mocht Ventspils aanleggen vanaf de vrije-worplijn: 49-48. De laatste aanval van de Eisbären strandde met nog 1 seconde te gaan en zo konden de Letten feestvieren.

Topscorers:

Ventspils: Gromovs 15

Eisbären: Baues 13

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.