BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Sabonis neemt revanche op zichzelf

Beide teams hadden er schijnbaar meer zin in dan vanmorgen. Na een spannend slot van de wedstrijd was het Sabonis dat de langste adem had: 59-66.

Ruime drie kwarten mocht Reggiana ruiken aan de overwinning. Na een goede start en een snelle voorsprong leek het erop dat de Italianen tamelijk comfortabel naar het einde zouden kunnen uitrollen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Pallacanestro Reggiana, maar een ultieme inspanning van Sabonis bracht de gewenste voorsprong. De frustratie van coach Dalius Lubys kon uiteindelijk via een goede zonepress worden omgezet in resultaat. Een aantal malen balverlies en noodgedwongen slechte schoten brachten de Litouwers helemaal terug in de wedstrijd.

Bij 49-50 kwam de eerste voorsprong voor Sabonis. Een spannend vierde kwart liet zien dat de Litouwers niet zomaar van plan waren hun titel te verspelen. Ze gooiden er zeker reboundend een flinke schep bovenop en konden zo de voorsprong uitbouwen naar een mooie zege.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie