BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

BS Riga maakt het titelverdediger CEZ Nymburk moeilijk

Wedstrijd nummer drie van vandaag was een waar spektakel waar alles in zat wat basketbal zo leuk maakt. BS Riga wilde er alles aan doen om favoriet en titelverdediger CEZ Nymburk moeilijk te maken en dat is gelukt.

De eerste helft van de wedstrijd leek het CEZ Nymburk voor de wind te gaan. Na kwart twee stonden de Tjechen, onder het oog van de Tjechische consul, met tien punten voor en was de stand 27-37 in het voordeel van de titelverdediger. Halverwege het derde kwart kreeg CEZ Nymburk het moeilijk. De Tjechische coach schreeuwde de longen uit z’n lijf (zou hij morgen nog een stem hebben?) en leek boos op z’n jongens. Ondertussen kroop BS Riga dichterbij.

De ontknoping liet zich pas laat in het vierde kwart zien. Met een stand van 49-49 en nog een paar minuten op de klok werd het echt een spannende wedstrijd. De minuten tikten weg en om beurten werd gescoord. CEZ Nymburk een driepunter, BS Riga een driepunter. Uiteindelijk lukte het BS Riga (net) niet om de titelverdediger te verslaan. CEZ Nymburk won de wedstrijd met 59-61.

Vanmiddag zal Donar een zware dobber krijgen aan BS Riga en mag CEZ Nymburk het opnemen tegen het Chinese Tianjin.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie