BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

CSKA Moskou laat het driepunters regenen

De tweede wedstrijd van zaterdag beloofde vooraf al een spektakel te worden. Het op volle sterkte aangetreden CSKA Moskou van coach Andrey Maltsev trad aan tegen de jongens van Tunesië. Tunesië heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Voor Tunesië liep de wedstrijd anders dan misschien vooraf gehoopt. Halverwege was de stand 21-35 in het voordeel van de Russen. Mooi om te zien hoe gepassioneerd en gemotiveerd de Russische coach zijn team toesprak en coachte.

Vanaf het derde kwart begon het te regenen in Vinkhuizen. Hoewel het buiten nog verre van lente is, werd het binnen ineens erg warm. De regen in de sporthal bestond uit driepunters, veel driepunters en wel van Russische zijde. De ene na de andere driepunter viel erin en de jongens uit Tunesië waren hier niet tegen bestand. De voorsprong van de Russen werd groter en groter en resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 46-78.

Voorlopige conclusie: het team van CSKA Moskou is gemotiveerd en laat mooi spel zien. Vanmiddag mogen de Russen tegen Sabonis laten zien of ze de regen van driepunters kunnen vasthouden. Tunesië herpakt zich hopelijk goed en mag vanmiddag aantreden tegen Young Artland Dragons. To be continued..

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie