BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Donar stijgt boven zichzelf uit

Het DTL team van Donar revancheerde zich volledig op de eerste verlieswedstrijd met een zeer belangrijke 61-62 overwinning op BS Riga.

Donar verraste alles en iedereen met een mooie overwinning. Behalve misschien het team zelf, want had Niek Nieboer niet gezinspeeld op een verrassing na de zeperd tegen Tianjin?(zie Facebook!) Het team had blijkbaar besloten dat gewoon niet goed genoeg zou zijn en ging met volle inzet deze wedstrijd in. Dat leek geen eenvoudige opgave want Riga had eerder op de dag bijna titelhouder Nymburk verslagen.

Donar was echter in het voordeel omdat het team van Anjo Mekel de langste rusttijd achter de rug had. De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op, waarbij Donar met veel inzet en passie speelde en via 10-11 een 23-22 ruststand bereikte.

In het derde kwart nam Donar afstand, onder andere door een paar mooie scores van de al genoemde Niek Nieboer. In het vierde kwart werd het maximale verschil bereikt (46-56). Riga zag de bui hangen en kon toch enkele malen profiteren van missers van Donar. Het fouten maken op de Donar-spelers leverde succes op door drie gemiste vrije worpen van Donar en zo werd het nog even heel spannend. De ultieme poging van Riga om met een driepunter gelijk te komen strandde echter tot drie keer toe en zo kon de thuisploeg de winst in Groningen houden.

Niek Nieboer omspeelt tegenstander

Niek Nieboer omspeelt tegenstander

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie