BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Riga neemt wraak op Donar

Het DTL team van Donar was kansloos tegen BS Riga in de strijd om plaats zeven. Dit keer waren de Letten veel te sterk: 90-52.

Waar Donar in de poule de Letten nog met haast bovenmenselijke inspanning had weten te verslaan, daar was nu het kaarsje bij de mannen van coach Mekel bijna opgebrand. De toon was direct in het eerste kwart gezet met een kwartstand van 30-9. De Letten oogden – voor zover mogelijk – nog fris en fruitig, terwijl de Donar-spelers een uitgebluste indruk achterlieten. Coach Mekel miste dan ook het eergevoel bij zijn spelers.

Riga daarentegen was gebrand op de overwinning. Na drie verlieswedstrijden en een gelijkspel moest de eer worden gered. De ploeg van coach Ziedonis Jansons kon met deze winst bevestigen dat er wellicht meer in had gezeten en deed dat met overtuiging.

Op alle fronten kwamen de Groningers tekort. Via 57-20 en 77-41 werd de eindstand van 90-52 bereikt. Daarmee eindigen de thuisfavorieten helaas op de laatste plaats, maar dat is in dit zeer sterke deelnemersveld zeker geen schande.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie