BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Tianjin overtuigend naar derde plaats

Sabonis hing lang in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk de vlag strijken aan het eind van het derde kwart. De Chinese selectie uit Tianjin bleef hard doorspelen en won uiteindelijk ruim met 96-64.

Het eerste kwart waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, hoewel de Litouwse delegatie duidelijk meer moeite had de basket te vinden. De Chinezen daarentegen bleven meesters in het creƫren van kansen, maar misten relatief veel.

Het gedisciplineerde spel van Tianjin en het lengteoverwicht dwong de Litouwers tot veel schoten van achter de driepuntslijn die slechts weinig doel troffen. Het breekpunt kwam aan het eind van het derde kwart. Zes punten op rij zorgden voor enige frustratie bij Sabonis. Een van hun spelers beging een duidelijke onsportieve fout, die de scheidsrechters ontging, maar de eigen coach niet. De betreffende speler werd in onvervalst Litouws op zijn plaats gezet.

Coach Brusokas en zijn spelers gaven daarna de pijp aan Maarten, waar de selectie van Tianjin er nog wel even zin in had. De Chinezen konden daardoor wat extra glans geven aan hun derde plek.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie