BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Tunesië kan het weer niet waarmaken

De Young Dragons hebben in hun tweede wedstrijd van de dag het nationale team van Tunesië U19 met 55-48 verslagen.

Het was een gelijkopgaande strijd, getuige de tussenstanden 17-14, 29-27 en 42-37. Daardoor was het een interessante partij, ondanks dat het niet heel hoog niveau had. Echt emotioneel was het echter niet. Misschien omdat de vechtlust niet van beide teams afspatte, wat waarschijnlijk te maken had met wat vermoeidheidsverschijnselen.

De Tunesiers wisten steeds net aan te haken, maar het was de hele wedstrijd Artland Dragons dat het spel bepaalde. Vooral het grote talent Isaiah Hartenstein maakte indruk. Hij blokte vele schoten, pakte een wagonlading rebounds, scoorde inside maar ook vanachter de driepuntslijn. Zijn aanwezigheid is soms dermate dominant dat zijn medespelers nauwelijks in het stuk voorkomen.

Een guardwissel in het vierde kwart aan Duitse kant dreigde voor hen even roet in het eten te gooien. De flegmatieke coach Florian Hartenstein (inderdaad, de vader van) greep snel in en wist daardoor erger te voorkomen. Eindstand van de wedstrijd: 55-48.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie