BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

HNBT 2016 is begonnen!

Aan de jongemannen van Donar uit Groningen en Itchen Basket Academy uit Engeland de eer om het spits af te bijten op zaterdagochtend. De tribunes in Sporthal van Vinkhuizen zijn zelfs nu al gevuld en het belooft een mooie sportieve dag te worden.

Hoewel het een stralende dag met veel zonneschijn lijkt te worden, straalde Donar aanzienlijk minder. Na het eerste kwart laat het scorebord een kleine achterstand zien (12-16) maar deze is flink opgelopen halverwege de wedstrijd (24-31). Donar is niet opgewassen tegen de power van de Engelsen, bij wie met name Selby Hind-Wills opvalt met z’n sprongkracht en lange armen.

Als je niet schiet dan kun je niet scoren, was een spreuk van de onlangs overleden voetballegende Johan Cruijff. Aan beide zijden werd zeker geschoten maar aan de de kant van de Engelsen werd simpelweg meer gescoord. En wie het meeste scoort, wint de wedstrijd. Met een derde kwartstand van 31-51 heeft Donar de wedstrijd uiteindelijk met 44-68 verloren. Voor Donar geen goed begin en zij kunnen zich alvast voorbereiden op de wedstrijd van vanmiddag tegen KK Jance uit Slovenie.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie