BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

HNBT voor de 21ste keer Top of Holland!

Van 25 t/m 28 maart 2016 zal in Groningen (Sporthal Vinkhuizen) het 21ste Holland Nordic Basketball Tournament worden gehouden. Een evenement dat op het gebied van jeugdbasketbal in Nederland z’n weerga niet kent en dat een must is voor basketbalspelers en -volgers.

Naast het hoofdtoernooi bestaat het HNBT uit jeugdclinics, coaches’ clinics en een U14 toernooi. Meest in het oog springend is echter het invitatietoernooi voor clubteams U20 en Nationale teams U18. Acht internationale teams vertegenwoordigen het beste wat er in Noord- en Oost-Europa te zien is op basketbalgebied.

Het thuisteam van Donar DTL zal als gebruikelijk gastheer zijn. De eerste buitenlandse deelnemer die we bekend kunnen maken is HNBT finalist 2015 en HNBT winnaar 2014 CEZ Nymburk uit Tsjechië. Zij willen met hun sterke Academy team een gooi doen naar hun tweede HNBT kampioenschap. Nymburk werd met hun U17 vorig seizoen Landskampioen.

De komende dagen volgt meer nieuws over de deelnemende teams!

Volg ook onze Facebook en Twitter accounts om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie