BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Jance redt de eer

De Belgische fans hadden zich in alle vroegte verzameld in Sporthal Vinkhuizen om hun team aan de overwinning te helpen. KK Jance stond dat echter niet toe en redde de eer: 95-82.

De Slovenen waren redelijk fris aan de start verschenen en kenden een vliegende start. Het stond 18-4 voordat de mannen uit Hasselt goed en wel wakker waren. Toen dat eenmaal gelukt was, besloten de Belgen zich toch maar niet zó gemakkelijk naar de slachtbank te laten leiden. Gestaag begon Hasselt zich terug in de match te werken. Met een 49-47 ruststand mochten de Belgen hopen op een goede tweede helft.

Beide teams lieten elkaar wat meer ruimte waardoor er voor de toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel ontstond. Met een klein tussensprintje creëerden de Slovenen een klein gaatje in het derde kwart, wat ze niet meer afstonden.

Het gegeven dat deze teams als zevende, respectievelijk achtste eindigden, is geenszins een indicatie dat dit ook de twee slechtste teams van het toernooi waren. De onderlinge verschillen in spelniveau zijn bijzonder klein bij alle deelnemende teams in deze eenentwintigste editie. Beide teams kunnen dan ook terugzien op een geslaagd toernooi.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie