BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Kaarsje Sabonis brandt voortijdig op

Sabonis basketball school kon lang bijblijven bij de Itchen basketball academy maar in het laatste kwart wist de Litouwers de weg naar de basket niet meer te vinden en verloren met 46-30.

Twee teams die eerder op de dag de nodige indruk hadden achtergelaten speelden tegen elkaar in de een na laatste avondwedstrijd. Itchen begon goed aan de wedstrijd en liet gedisciplineerd spel zien. De defensieve druk zorgde er voor dat Sabonis de nodige moeite had in de aanval. Maar ook de Engelsen moesten alle energie gebruiken. Ook de ruststand 25-18 duidt op een verdedigende partij.

Na rust knokten de Litouwers zich nog een maal terug in de wedstrijd. Bij de tussenstand 30-28 leek nog alles mogelijk. Het bleek echter een wanhoopsoffensief. In het laatste kwart scoorde Sabonis nog welgeteld 2 punten in de slotminuut. De weerstand was gebroken, waardoor Itchen kon uitlopen naar een verschil van 16.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie