BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Nymburk slaat slag in topwedstrijd

De mannen van NBK Basketball Academy Nymburk sloegen hun eerst slag door in een superspannende wedstrijd OKK Sloboda Tuzla te verslaan met 55-58.

Het was een wedstrijd die je misschien wel mocht verwachten, of waar je op hoopte op zo’n eerste dag. Zo een waar de klasse en power vanaf straalt. Nymburk had misschien een beetje gerekend op de overwinning. Het team had immers de voorgaande twee HNBT’s uitstekend gepresteerd en had een aantal bepalende spelers gehouden. De MVP van de vorige twee HNBT’s, Matej Svoboda, scoorde ook nu weer 15, terwijl collega Theodor Dlugos strooide met assists.

De partij begon met een 8-0 voor Sloboda, gevolgd door een 0-15 voor Nymburk. Daarna werd het een echte wedstrijd. Nymburk leek steeds net het betere te hebben, maar moest toch toestaan dat Sloboda in de tweede helft langszij kwam en zelfs een voorsprong opbouwde van 3 punten. Uiteindelijk was het vierde kwart stuivertje wisselen, tot genoegen van het publiek.

Sloboda kon onder andere een beroep doen op het krachtmens Jasmin Jacupovic. De forward was onverzettelijk en ijzersterk onder de basket en scoorde 19 punten. Ook de schutter Mirsad Pilavdzidc maakte indruk met zijn 15 punten. Hij werd dan ook nadrukkelijk gezocht in de laatste minuten, maar faalde vanachter de driepuntslijn enkele seconden voor tijd.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie