BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Sabonis te sterk voor KK Jance

De tweede wedstrijd van vandaag ging tussen KK Jance uit Slovenie tegen Sabonis uit Litouwen. Al snel in de wedstrijd werden de drie kenmerken van deze strijd zichtbaar: temperament, spanning en snelheid. De (assistent-)coaches dragen daar zeker aan bij. In een onnavolgbare taal en met een veel passie schreeuwen zij hun spelers toe. Mooi om te zien.

Het eerste kwart laat zien dat beide partijen aan elkaar gewaagd zijn en eindigt met een stand van 20-18. Aan beide kanten vallen driepunters, Aljaz Porenta en Vid Mehle van KK Jance en Julius Daugela van Sabonis nemen ze voor hun rekening.

De nummer 9 van Sabonis, Julius Daugela, knalt flink door in het tweede kwart en neemt diverse scores voor zijn rekening. Aan het einde van het tweede kwart is de stand 34-34. Spannend!

In het derde kwart neemt Sabonis de leiding. Het spel is nog steeds snel dat maakt het tot een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Sabonis loopt uit tot 45-52. Een wedstrijd wordt pas gewonnen in het vierde kwart dus voor beide partijen nog volop kans om te winnen. Sabonis geeft de voorsprong echter niet meer uit handen en wint de wedstrijd. Eindstand 58-64.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie