BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Donar houdt het hoofd koel

In de eerste wedstrijd van het HNBT doorstond Donar de driepuntsstorm van Myerscough aan het eind van de wedstrijd en won met 60-51.

Donar ging, vooral door toedoen van Sjoerd Koopmans sterk van start. Het eerste kwart was met 14-9 duidelijk voor de thuisploeg, maar de Engelsen deden er in het tweede kwart een verdedigende schep bovenop en dwongen balverlies af bij het wat nerveus rakende Donar. Op het moment dat het penibel dreigde te worden (20-25) sloeg Tim Hoeve echter genadeloos toe met drie driepunters om de ruststand op 33-28 te bepalen.

In de tweede helft leek Donar soeverein op weg naar de eindoverwinning, maar drie achtereenvolgende driepunters van Myerscough brachten het verschil in de slotfase terug tot zes puntjes. Dat bleek echter de laatste stuiptrekking. Donar bracht de wedstrijd netjes over de streep en sloeg een mooie slag in het toernooi.

Een interview met coach Anjo Mekel is te vinden op

https://www.facebook.com/hnbtgroningen/

 

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie