BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Grote mannen basketbal

Sloboda Tuzla en Orlo Prostejov lieten zien dat je niet oud hoeft te zijn om volwassen te spelen. Beide teams maakten er een echte wedstrijd van, waarin uiteindelijk de Tsjechen aan het langste eind trokken.

Orli Prostejov spurtte er vandoor en bereikte de maximale voorsprong in het tweede kwart (15-25), vooral dankzij de luchtmacht die ze ter beschikking hadden. De lange mannen maakten het moeilijk voor de Bosniers om door de verdediging heen te komen.

De Bosnische coach vond het antwoord door minder voor de inside penetratie te gaan en dat wierp zn vruchten af: 29-27 voor Tuzla bij rust.

In de tweede helft werd het een echte puntje-puntje wedstrijd. Beide teams ontliepen elkaar niets en maakten er een heerlijk schouwspel van. Mede dankzij de bezielende leiding van spelverdeler Martin Nabelek wisten de Tsjechen een kleine voorsprong tot het eind vast te houden.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie