BCM Orli Prostejov wint het HNBT U20 en Tornado KM wint het HNBT U14 toernooi. Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

HNBT 2017

Van 14 tot en met 17 april wordt in de Sporthal Vinkhuizen (Groningen) het 22ste Holland Nordic Basketball Tournament gehouden.

Naast het hoofdtoernooi bestaat het HNBT uit jeugdclinics, coaches’ clinics en een U14 toernooi. De meeste aandacht gaat echter naar het invitatietoernooi voor clubteams U20 en Nationale teams U18. Acht internationale teams laten zien wat er in Europa te zien is op basketbalgebied. Alle onderdelen (behalve de coaches’ clinics) zijn vrij toegankelijk.

Het thuisteam van Donar DTL zal als gebruikelijk gastheer zijn. De eerste buitenlandse teams zijn inmiddels vastgelegd.

De kampioen van vorig jaar, Itchen Basketball Academy uit Southampton, komt z’n titel verdedigen. Ze doen dat onder andere tegen HNBT finalist 2015 en HNBT winnaar 2014 CEZ Nymburk uit Tsjechië. Van vlak over de grens komen de Young Rasta Dragons (Quakenbrück/Vechta) laten zien dat hun koppositie in de NBBL NW niet toevallig is.

De komende weken volgt meer nieuws over de deelnemende teams.

Het HNBT is meer dan ooit hét evenement op het gebied van jeugdbasketbal in Nederland. Volg onze Facebook- of Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie