Foto's 22e HNBT gepubliceerd op: www.flickr.com/hnbtgroningen

Coachclinic

HNBT Coachclinic 2017, zaterdag 15 april 2017. 

Op zaterdag 15 april 2017 zal in het kader van het Holland Nordic Basketball Tournament 2017 (HNBT) te Groningen een clinic voor coaches worden georganiseerd. Tijdens deze coachclinic komt een aantal interessante onderwerpen aan de orde.

Meer informatie over de coachclinic en wijze van inschrijven:

U kunt zich inschrijven door het invullen van het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Vanaf 09:00 uur kunnen deelnemers zich aanmelden aan de zaal. Vanaf 09:30 uur zijn er vijf verschillende workshops:

Programma HNBT Coachclinic – 15-04-2017
Begin Einde Lokatie Spreker Onderwerp
09:00 09:30 Alfa College Zaal open en aanmelding
09:30 10:45 Alfa College Jarno Voorintholt
(Nederland)
Fysieke voorbereiding op een training of wedstrijd met als doel blessurepreventie en sportprestatie
10:50 12:05 Alfa College Neal Hopkins
(Engeland)
Transition basketbal, omschakelen van verdediging naar aanval
12:05 13:00 Heyerdahl College, Kluiverboom Pauze met warme lunch
13:00 14:15 Alfa College Adnan Hozic
(Bosnië Herzegovina)
Zone press terug vallen in zone
14:20 15:35 Alfa College Kestutis Naruseviciu
(Litouwen)
Opbouwen van een team verdediging
15:35 16:50 Alfa College Hein Gerd Triemstra
(Nederland)
De verschillen in de Europese basketball opleidingen; met concrete en praktische oefeningen op het veld

De inleiders:

Jarno Voorintholt

Als Fysiek Ontwikkel Coach verantwoordelijk voor de fysieke/motorische ontwikkeling van de jeugdspelers van FC Groningen en als docent lichamelijke opvoeding werkzaam bij het Alfa College Sport & Bewegen met als specialisme Speciaal Onderwijs. In het verleden twee jaar actief als fysieke trainer van Donar onder Ivica Skelin.

Binnen FC Groningen o.a. verantwoordelijk voor het:

  • ontwerpen en leveren van fysieke ontwikkelprogramma’s;
  • onderwijzen van de theoretische principes van atletische ontwikkeling;
  • begeleiden van de atleet om een high performance atletische skillset te ontwikkelen;
  • Uitvoeren van een passende monitoring en fysieke profilering van de atleet om te voorzien in de individuele behoeften, stellen van fysieke doelen, informatie verstrekken en het voorzien van feedback aan atleet en coaches.

Binnen deze workshop ga ik U meenemen in de wereld van de fysieke voorbereiding op een training of wedstrijd met als doel blessurepreventie en sportprestatie. Hierin zullen de o.a. de onderwerpen activatie, movement preparation, movement integration en neurale activatie besproken worden.

Neal Hopkins

Neal Hopkins staat hoog aangeschreven als één van de beste jonge coaches in het Britse basketbal. Hij werkt bij Myerscough Academy in Preston. Dit heeft voor Myerscough Academie onlangs geleid tot het toetreden tot de Elite Academy Basketball League en titels van de Play-Off (2015). Hij heeft eerder gewerkt als assistent-coach bij de Mersey Tigers en Manchester Giants in de Britse Basketball League. Hij was hoofdcoach van de North West Regional Performance Centre en was assistent coach Engeland MU18.

Adnan Hodzic

Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met vele sporten. Op 12 jarige leeftijd speelde hij basketball. Hij speelde op latere leeftijd o.a. in Turkije, Duitsland. Hij studeerde o.a. aan de Pedagogische Academie, Coach college en Faculteit Lichamelijke opvoeding en sport. Hij publiceerde o.a. in basketbal tijdschriften met wetenschappelijke onderwerpen. Hij is een van de oprichters van de basketbalschool “ Sloboda”.

In 2010 studeert hij met een Masters degree af op een onderzoek naar succesfactoren van een basketbalteam. In 2015 promoveert hij o.l.v. dr. Sc. Vlatka Separovic aan de Faculteit lichamelijke opvoeding en sport. Hij deed onderzoek naar invloeden van verschillende leertheorieën op de ontwikkeling van jonge spelers van 12 – 14 jaar.

Hij bespreekt tijdens de HNBT Coachclinic een verdedigingsvorm die hij zelf veel gebruikt. Adnan Hodzic is coach van OKK Sloboda, Tuzla Bosnië – Herzegovina. Hij heeft zowel gespeeld als gecoached voor het nationale jeugd en heren team van Bosnië-Herzegovina. Daarmee heeft hij verscheidene keren het EK meegemaakt.

Kestutis Narusevicius

Hoofdcoach van de Tornado Basketbal Academy Kaunas in Litouwen. Voor hij zich ging richten op zijn coachcarrière was hij een succesvolle basketballer. Hij staat bekend als een enorme theoreticus. Als coach van de academie helpt hij jonge spelers zichzelf te ontwikkelen. Hij heeft een geweldig talent ontwikkeld om jonge veelbelovende spelers te scouten.

Hein Gerd Triemstra

Hein Gerd Triemstra is sinds 2008 betrokken bij de diverse Orange Lions teams (senioren en jeugd) als coach en video-analist. Hierbij neemt hij vanuit zijn achtergrond als sportdocent en professioneel basketballer veel kennis en ervaring mee.

Mede door zijn vele interlands als speler en coach in het buitenland en het afronden van de Europese coachopleiding van Fiba Europe Coaching Certificate heeft Triemstra een duidelijk beeld gekregen hoe wereldwijd wordt opgeleid. Hierdoor kan hij met praktische voorbeelden duidelijk in beeld brengen wat we in Nederland al goed doen en wat nog beter kan aansluiten bij onze ambities.

Tegenwoordig is Hein Gerd trainer van de Big Men bij Basketball RTC Noord, assistent coach bij de Orange Lions U18, BT4 docent bij de NBB en adviseert over vormgeven van de jeugdopleiding in Nederland. Deze werkzaamheden combineert hij met zijn werkzaamheden bij het Noorderpoort als Topsportcoördinator, Projectleider Excellentie en betrokkene bij de nieuwbouw van Sportcentrum Europapark.

Kosten voor deelname aan de HNBT Coachclinic 2017 (incl. warme lunch):

  • Bij inschrijving via de website www.hnbt.com  € 22,50 (bankrekening: NL22 INGB 0004 8712 55 t.n.v Stichting HNBT te Groningen)
  • Bij inschrijving aan de zaal € 25,00

Alpha College Sport en BewegenDe HNBT Coachclinic vindt plaats in:

Alfa College, afdeling Sport & Bewegen
Kardingerweg 48
9735 AH Groningen

Licentiehouders:

De deelnemers aan de Coachclinic ontvangen een bewijs van deelname coachlicentie t/m BT4.

Contactpersoon voor de HNBT Coachclinic 2017:

Ben Wiersema
Telefoon: 06-21 89 42 42
E-mail: benwiersema@gmail.com

Een compleet overzicht van bijscholingen die worden aangeboden is te vinden op de website van de NBB.

Aanmeldformulier HNBT Coachclinic


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.