Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Amazing Norway!

Mooi land, Noorwegen, maar de Noren stonden tot nu niet bekend om hun basketbalprestaties. Tot nu, want het Noorse team wist een zeker lijkende winst van GasTerra Flames vakkundig om te draaien en sloop er met de volle winst vandoor naar de finale: 70-71.

Flames startte met een comfortabele voorsprong: 22-15 in het eerste kwart. Het spel zag er goed en verzorgd uit en ook het tweede kwart was er geen vuiltje aan de lucht voor Anjo Mekel en zijn mannen. De rust brak aan bij 39-28, de zon scheen, de vogeltjes floten. Dat was zo ongeveer het lome zondagmiddaggevoel, dat toeschouwers deed verzuchten: was de wedstrijd maar wat spannender. Ze kregen hun zin.

Van de voorsprong waren aan het eind van het derde kwart nog maar 5 puntjes over, vooral dankzij Bouno N’diaye en Fredrik Bøhn. En de Noren gingen door waar ze gebleven waren, terwijl GasTerra Flames droogviel. Omdat Noorwege zuinig met persoonlijke fouten was omgesprongen, konden ze de laatste aanval van de Groningers zonder gevaar torpederen.

Noorwegen mag het nu in de finale opnemen tegen de winnaar van Polen vs Eisbären, de Flames moeten genoegen nemen met de strijd om de derde plaats.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.