Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Eisbaeren verslaat Nederland in thriller

Een miraculeuze wederopstanding van de Eisbaeren uit Bremerhaven, gevolgd door een bloedstollende laatste minuut bracht de winst naar Noord-Duitsland, de Nederlanders zwaar teleurgesteld achterlatend: 43-42.

Nederland presteerde in eerste instantie goed, of misschien beter: de Duitsers speelden ondermaats. Zij leken grote delen van de wedstrijd vooral tegen zichzelf en de scheidsrechters te spelen in plaats van tegen Nederland. De frustratie droop van de gezichten af en niemand gaf nog een cent voor de Duitse kansen. De maximale achterstand bedroeg 15 punten.

Niemand? Nou, coach Geert Hammink zei nog tegen zijn spelers: het verschil is MAAR 12 punten. Hij kreeg helemaal gelijk. Gehaast en slordig aanvalsspel van Nederland werd afgestraft en het momentum van de wedstrijd kantelde in Duits voordeel.

Het hele vierde kwart wist Nederland niet tot scoren te komen. De laatste minuut was een ware billenknijper. De Bremerhavense voorsprong bedroeg inmiddels 1 punt. Nederland koos voor een aanvalsspelletje met Yannick van der Ark, maar er was even niet gedacht aan het feit dat Bremerhaven nog niet in de penalty zat. Een persoonlijke fout vijf seconden voor tijd verhinderde het Nederlandse strijdplan en wat restte was droefenis.

De herkansing geeft dus weer Nederland 1 tegen Nederland 2; de Bremerhaveners mogen aantreden tegen Polen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.