Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Gasterra Flames door het oog van de naald

Terwijl iedereen dacht dacht dat de scheidsrechter floot voor het eindsignaal en de Eisbaeren al juichten voor de overwinning, bleek er een persoonlijke fout te zijn gemaakt in de buzzer. “Slachtoffer” Daan Wiersum was ijzig en benutte beide vrije worpen voor een 48-47 overwinning.

Soepeltjes of gemakkelijk liep het zeker niet voor de Flames, die moesten aantreden zonder de geblesseerde Bas Veenstra, die daags voor het toernooi door zijn enkel ging.

In het eerste kwart namen de Groningers door een 14-0 run enige afstand van de tegenstanders, maar daarna slopen de Duitsers dichterbij tot een 28-25 ruststand.

De tweede helft bood een gelijk op gaande partij, leuk voor het publiek maar zeker niet tot tevredenheid van coach Anjo Mekel, die zijn toevlucht nam tot een time-out met een tirade die niet mis te verstaan was.

Ondanks dat lukte het GasTerra Flames niet om afstand te nemen van Bremerhaven. Veel moest komen van Valentijn Lietmeijer, maar hij had geen succes met zijn driepuntspogingen.

Bremerhaven probeerde het tegen de goed sluitende Groningse verdediging in de laatste minuten vooral met afstandsknallers, maar ook die gingen allemaal mis, waardoor het dubbeltje in de allerlaatste seconde de kant van de Flames op viel.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.