Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Gasterra Flames verorbert IJsbeer als toetje

Na een aanvankelijk moeizame start slaagden de Gasterra Flames er in tegen de Eisbaren in nog een keer het beste in zichzelf naar boven te halen.

De Mekelmeute besloot de mouwen op te stropen en Valentijn Lietmeijer liet zich vanaf de driepuntslijn gelden. Dit resulteerde in een 17-19 voorsprong na het eerste kwart. Heel stiekempjes namen de Flames in het 2e kwart afstand van de Eisbaren, die veel fouten maakten en zichzelf niet waren aan de vrije worplijn. En als dan ook je gewone schotpogingen of beter gezegd pogingen tot schotpogingen mislukken, kijk je als IJsbeer snel tegen een 21-29 achterstand aan.

Een echte IJsbeer laat zich echter niet zo snel vermurwen en ze stroopten de mouwen op. Met een 31-35 achterstand dook de ploeg van Hamed Attarbashi de kleedkamer in. Het derde kwart kunne we gerust het kwart van Jeroen Scheltes noemen. Als een ware Superhustler pakte hij rebounds in de aanval en verdediging en naam zijn ploeg met zijn aanstekelijke aanstekelijke aanvalsdrift op sleeptouw. Met 47-52 werd het 3e kwart afgesloten.

In het 4e kwart nam toch de spanning weer even toe bij de Flames. Ons Duitse 5-tal Knuts voerde de druk op de verdediging dusdanig op dat ze nog even heel dichtbij kwamen en coach Anjo Mekel deed enige pogingen de Moonwalk onder de knie te krijgen vanaf de kant. Hij inspireerde zijn team blijkbaar zodanig dat zijn jongens er in gingen geloven. Met de laatste twee rake vrij worpen van Valentijn Lietmeijer was het pleit beslecht: 66-76 en een keurige derde plaats voor Anjo Mekel en zijn mannen.

Van harte proficiat!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.