Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Polen heeft weinig moeite met Nederland

In de kruisfinale van de nummer een van poule A, Polen, tegen de nummer vier van poule B, Nederland 2, bleek Polen diverse maatjes te groot voor het Nederlands team. In het begin was nog sprake van een enigszins gelijkopgaande strijd, omdat de Nederlanders, die het hele toernooi al opvallen doordat ze niet opgeven, strijd bleven leveren. De Poolse verdediging was echter weer fenomenaal.

Als je om drie minuten over acht op de zondagochtend er direct een alley-oop weet uit te persen, dan zegt dat iets over de “gereedheid” van je team. Dat de Polen dit HNBT uitermate serieus nemen, was vanaf het begin duidelijk. Een verrassing zoals die van vorig jaar willen ze zich niet nog eens laten gebeuren en dat straalt eraf. Geen feestje bouwen ’s avonds, maar hard werken en op tijd naar bed.

Coach Szambelan liet zijn basisspelers weer weinig minuten maken, maar dat was geen enkel probleem. De basisvaardigheden zijn bij het Poolse team dermate goed verzorgd dat de Nederlanders op alle vlakken werden afgetroefd. Verdedigen, passen, rebounden – het is allemaal even goed, strak en verzorgd uitgevoerd. Dat geeft het team meer dan voldoende ruimte om af en toe leuke dingen te doen, zoals genoemde alley-oop.

Nederland 2 kan nu de wonden gaan likken en zich voorbereiden op hun wedstrijd van vanmiddag tegen de verliezer van GasTerra Flames – Actavis Leskovac.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.