Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Polen heeft zware klus tegen Bremerhaven

Grote favoriet Polen heeft met de nodige moeite gewonnen van de Eisbaeren uit Bremerhaven. De verdediging van de Polen was ijzersterk en dat bleek voldoende voor de overwinning.

De Polen traden aan zonder Mateusz Ponitka, maar met big man Karnowski, die zich niet overmatig hoefde in te spannen, zo leek het. Het eerste kwart begon voortvarend: 17-6. Die voorsprong werd in het tweede kwart zelfs nog iets uitgebouwd en het leek dat er voor Polen geen vuiltje aan de lucht was (35-22).

Het derde kwart gaf een status quo. De Noord-Duitse vertegenwoordigers waren erg afhankelijk van penetraties van Tienarend en Borekambi om de Polen bang te maken.

Dat het toch nog spannend werd, kwam zoals zo vaak door de beter sluitende defensie aan Duitse kant. Bremerhaven kwam terug tot op vijf punten. Een vermeende fout van Polen en het daarop volgende protest van coach Attarbashi kwam hem op een technische fout te staan.

Dit was het breekpunt van de wedstrijd. De schwung was eruit bij de Eisbaeren, de achterstand groeide weer en het geloof ebde langzaam weg. Polen had vervolgens niet al te veel moeite om de zaak op slot te houden.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.