Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Polen laat zich niet verrassen

Een tijd lang leek het erop alsof de Duitse furie de Polen op de knieën zou dwingen, maar op het eind stond er toch echt 61-56 op het scorebord. Pas toen de Polen zich weer herinnerden hoe ze hun andere wedstrijden gewonnen hadden, kregen ze de partij in de greep. Door hun ijzersterke defensie, natuurlijk.

Het eerste kwart ging gelijk op. De Eisbären oogden fris en fruitig in tegenstelling tot de Polen, die maar geen grip kregen op het Duitse spel. In dit kwart en zeker ook in het tweede liet Bremerhavener international Maurice Pluskota zijn oeuvre aan aanvallende moves zien. De Polen hadden aan het slot van de eerste helft geen antwoord op de 8-0 run. Rust 26-34.

In het derde kwart lukte het Polen de Duitse aanval beter te stoppen en in het vierde ging het slot er volledig op. Slechts drie veldscores waren er nog aan Duitse zijde, alle in de laatste minuut. In die periode vielen bij Polen ook in aanvallend opzicht vooral Michalak en Matczak op (19 en 11 punten).

Polen bewees andermaal dat je met verdedigen wedstrijden wint en mag dat in de finale gaan bewijzen tegen Noorwegen. De Eisbären mogen om de derde plaats aantreden tegen GasTerra Flames.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.