24e HNBT - Inschrijving clinics geopend - Foto's 23e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Polen maatje te groot voor GasTerra Flames

In een wedstrijd die van tevoren – gezien het getoonde spel tot nu toe – als graadmeter kon worden beschouwd voor de krachtsverhoudingen in het toernooi, gaven de Polen voldoende gas om de Groningse ploeg met beide benen op de aarde te zetten.

De Flames mochten gedurende ongeveer een halve wedstrijd de illusie koesteren tenminste nog een klein kansje te maken op de winst. Maar de Flames acteerden met teveel ontzag voor de opponent. In begin wist alleen Daan Wiersum zich aan dit angstspook te onttrekken.

Toen het verschil was opgelopen boven de tien punten en duidelijk was dat GasTerra onmachtig was in de aanval vanwege de inside aanwezigheid van mannen als Karnowski, Niedzwiedzki en Gielo, gaf ook coach Anjo Mekel zich gewonnen. Misschien dat een en ander ook te maken had met het voor het eerst meespelen van Mateusz Ponitka, die direct 18 punten liet aantekenen.

Polen lijkt daarmee onbedreigd af te stevenen op de finale; Voor GasTerra Flames geldt dat ze daar zeker kans op maken, maar dan moet er morgen weer gewoon een goede prestatie worden neergezet tegen de nummer drie van de andere poule.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.