24e HNBT - Inschrijving clinics geopend - Foto's 23e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Polen veegt de vloer aan met Slovenie

Het Poolse Nationaal Team liet er geen enkel misverstand over bestaan waarvoor ze naar het HNBT zijn gekomen: om te winnen. In een eenzijdige wedstrijd lieten ze de Sloveense selectie in het stof bijten: 75-37.

Het eerste en vooral het tweede kwart vertelden het verhaal van de wedstrijd. In het tweede kwart wisten de Slovenen slechts eenmaal tot scoren te komen, tegenover 25 Poolse punten.

Het derde kwart bracht even een opleving van de Sloveense aspiraties, vooral ingegeven doordat Polen met de bankspelers ging spelen. Het terugbrengen van de basisvijf zette de verhoudingen weer even recht. De Polen leken zich daarvoor niet overmatig te hoeven inspannen. Hun sterspelers kwamen veel minder in het stuk voor dan verwacht.

Het was ruim voldoende tegen de niet ingespeelde Sloveense selectie, waarvan de spelers overduidelijk moeite hadden elkaar te vinden. In dat opzicht is de wedstrijduitslag wellicht wat geflatteerd. De volgende poulewedstrijden van beide teams zullen daarover klaarheid brengen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.