Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Polen wint zestiende HNBT

Zoals verwacht heeft het nationaal team van Polen het zestiende Holland Nordic Basketball Tournament gewonnen door in de finale het Nationaal team van Noorwegen te verslaan met 69-55. Eigenlijk was de finale nooit een wedstrijd. Vanaf de eerste score leidden de Polen en die leiding stonden ze niet meer af.

Waar Noorwegen in de halve finale met moeite gewonnen had van GasTerra Flames, bleken de Polen al het hele toernooi te sterk voor alle andere teams. Niet zo vreemd wanneer in ogenschouw wordt genomen dat in Polen deze zomer het EK in deze leeftijsklasse wordt gehouden. De Polen kwamen naar het HNBT met een professionele staf en organisatie en willen dat EK in eigen land winnen.

Voor Noorwegen was het bereiken van de finale al een hele prestatie. Het speelt samen met Nederland in de B-groep op hún EK in Bulgarije deze zomer. Wellicht hadden ze wat meer gehoopt of verwacht tijdens deze finale, maar het zat er gewoon niet in, ondanks het goede spel van Stian Emil Berg. Polen kende diverse opvallende spelers. In deze finale was dat vooral Michal Michalak die van zich deed spreken met 24 punten.

Een ruime en verdiende overwinning en een uitstekende voorbereiding op het EK voor Polen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.