24e HNBT - Inschrijving clinics geopend - Foto's 23e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Sloveense ontploffing tijdens het HNBT

Noorwegen nam het vandaag op tegen Slovenie en de Slovenen hadden zeker in het begin van de match geen schijn van kans tegen de koele kikkers uit Scandinavie. Met hun uitblinker van gisteren, Henry McCarthy op de bank (geblesseerd), leek het een makkelijke wedstrijd te worden voor het team vam P·l Berg.

Dit keer was het echter de zoon van de coach, Stian Emil Berg die het voortouw nam voor de Noorse formatie en met enige regelmaat zijn Sloveense tegenstander volledig doldraaide. De Sloveense Anjo Mekel, die overigens luistert naar de naam Saso Kisela, werd bijkans gek van het gemak waarmee de Noren het Sloveense vijftal hun snelle hielen lieten zien.

De Noren speelden hun spelletje ‘Hit and Run’ naar behoren en waren telkens hun tegenstander de baas. Je zag de frustratie groeien bij Kisela die in verschillende time outs zijn team volledig stijfgescholden had, zodat ze met nog minder zelfvertrouwen de wedstrijd voortzetten.

Het trieste hoogtepunt voor hem en zijn ploeg kwam uiteindelijk in de 8e minuut van het tweede kwart, toen een beslissing van de scheidsrechters de Sloveense coach in het verkeerde keelgat schoot. Het gevolg was een oerschreeuw van Kisela. Hierop werd door de scheidsrechters zeer adequaat gereageerd met een al even basische reactie: de coach werd naar de kleedkamer gezonden.

Gelukkig brak kort daarna de rust aan. Na de kalmerende thee kwam wel datgene tot stand wat de coach de hele eerste helft helft had willen zien: fighting spirit en de Slovenen kwamen terug!

Zij wilden ook wel eens een wedstrijd winnen in dit toernooi. Een van de spelers nam de coaching over en de gele stoomdiesel kwam langzaam maar zeker op gang. Je zag de angst in de Noorse ploeg komen die de gele trein af en toe, door aan de noodrem te trekken, tot tijdelijk stoppen dwong.

Uiteindelijk waren het dan toch de Noren die het hoofd weer in de Royal Coolnessestand wisten te zetten en weer gedegen hun aanvalsspelletje lieten zien van Hit and Run.

Het resulteerde uiteindelijk in de stand 67-57 voor de Noren. Een wedstrijd waar-weliswaar in het Sloveens’ lang over zal worden nagepraat.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.