Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Toekomst

Zoals de voetballers hun Eurovoetbal hebben rond Pinksteren, hebben wij, basketbalgekken rond Pasen het HNBT. Net zoals bij de voetballers, broednesten vol talent en ook deze editie worden wij weer verwend met verrassingen die hier in het Groningse hun kunsten komen vertonen. Dat zijn pas de echte Eastereggs van dit lange zonnige weekend.

Want wees eerlijk: Je moet toch een beetje gek zijn om dit weekend binnen door te willen brengen en eigenlijk moet je nog gekker zijn om nog te willen sporten ook. Waar menigeen denkt aan ontbijtje met een eitje, meubelboulevards en meer van die ongein, gaan wij lekker genieten van Passen en dribbelen.

Met traditioneel Nederland2 (nee niet de zender) in de kleren van vergane glorie. Waar zou toch dat shirt van Rik Smits gebleven zijn, vraag ik mij dan weer af. Enfin genoeg om te genieten voor de liefhebbers. Tot ieders grote verassing doet het team van mijn vriend Anjo Mekel het uitstekend en maakt hij dus de woorden waar die hij een paar weken geleden door mij liet optekenen. Grote klasse Anjo.

Aan de andere kant werd ik ook zojuist weer blij verrast door het eerste team van Nederland van Andre Bout waar gewonnen werd van Actavis, de regionale selectie uit Servie. Zo heeft ook Servie laten zien zijn kindsterretjes te hebben. De Heintje en Jantje Smit uit Servie heten Milos Jovic en Djordje Dimitrijevic. Voorwaar, voorwaar: leuk om te zien.

Wat opviel in de matches die ik zag, maar ook in eerdere confrontaties in het jeugdbasketbal die ik heb aanschouwd de gebrekkige skillhandling van de jongelingen. Dat werd gelukkig bij het Nederlands team bijvoorbeeld uitstekend gecamoufleerd met de slimmigheden die wel aanwezig waren. Bartje Stolk deed het uitstekend aan het eind van de match en hij liet zien de rust al te hebben aan het eind van de wedstrijd.

De mensen waarbij het glas altijd half leeg is zullen dan wel weer zeggen: die Serven zijn slecht. Ik zie echter toch positieve zaken aan Nederlandse kant. Ik hoop dat Anjo Mekel en zijn team dat deze editie gaan bewijzen.

Zet ‘m op Anjo! Vrolijk Passen!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.