24e HNBT - Inschrijving clinics geopend - Foto's 23e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Bevestiging, denial en talent

De wedstrijd tussen het Nederlands nationaal team en BK Ventspils (61-90) was er eigenlijk ééntje vol bevestigingen en ontkenningen (de bekende denials).

Inschattingen vooraf gaven aan dat Ventspils deze wedstrijd eigenlijk met gemak zou moeten winnen, hetgeen ook gebeurde. Immers, het grote verschil in trainingsintensiteit in de jeugd moet al van doorslaggevende aard zijn (bevestiging). Dat Nederlanders geen toernooispelers zijn werd tegelijkertijd aardig onderstreept.

De wedstrijd van vanmorgen was zoals mocht worden verondersteld geen goede graadmeter voor waar de Nederlandse jeugd internationaal staat. Die wedstrijd tegen Xiang leverde behalve winst, klaarblijkelijk ook vermoeidheid voor de tweede wedstrijd deze dag op. Leek het in die wedstrijd verdedigend redelijk goed te gaan, tegen Ventspils was het verdedigend soms huilen met de pet op. Bas Veenstra kon nog redelijk mee in de struggle to survive en ook Lennart Overdevest liet af en toe zien toch veel talent te hebben, het was Ventspils dat in deze wedstrijd toch overduidelijk de lakens uitdeelde.

Is dit Nederlands team dan zo slecht? Nee (denial), het is alleen op een heel andere leest geschoeid en dat werd in deze wedstrijd pijnlijk duidelijk. Talenten zijn er wel degelijk en Burhan Alibegovic kan nu al redelijk tevreden zijn wat zijn pupillen op dit toernooi laten zien. Zeker als je de Chinezen in ogenschouw neemt.

Het grootste talent in deze wedstrijd zag ik echter niet aan de zijde van één van de teams maar in de persoon van scheidsrechter Stefan Fingerling uit Duitsland. Deze pas 16(!)-jarige ref uit Duitsland liet zien nu al over grote leiderskwaliteiten te beschikken en dwong veel respect af bij beide teams. Dus om nou te zeggen dat we geen talent zien op dit toernooi….

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.