Ga naar de inhoud
Home » CEZ Nymburk maatje te groot voor GasTerra Flames

CEZ Nymburk maatje te groot voor GasTerra Flames

Het wederom talrijk opgekomen publiek had het graag anders gezien, maar CEZ Nymburk was uiteindelijk toch “gewoon” te sterk voor de thuisploeg en gaat met vrij ruime cijfers naar de finale: 73-56.

Flames begon vol goede moed aan de kruisfinale en stond prima te verdedigen, daarmee de Tsjechen weinig kans gevend. De partij ging dan ook gelijk op, sterker nog, in de eerste helft mochten de Groningers genieten van een langdurige voorsprong. In het derde kwart begon de Groningse defensie lekken te vertonen en konden de Tsjechen, die vol voor de winst gingen, enige afstand nemen. Nadat Eric Peutz met kramp het veld had moeten verlaten leek ook bij de andere spelers het kaarsje opgebrand.

Daarmee was het laatste verzet gebroken en kon Nymburk weglopen naar een comfortabele marge. De overwinning werd uitbundig gevierd – Nymburk mag tegen KK Jance voor de titel gaan, terwijl Flames de troostfinale mag spelen.