Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Te weinig, te laat voor de Eisbären

De Eisbären uit Bremerhaven wisten hun laatste kans niet te pakken. Nadat CSKA langzaam was weggelopen naar een flinke voorsprong, maakte de intensieve defensie in het laatste kwart te weinig indruk om de Moskovieten echt bang te maken: 46-59.

Het eerste bedrijf was rommelig te noemen. Veel balverlies aan beide kanten resulteerde in een verrassende 15-15 tussenstand. De Duitsers werden immers gezien als de onderliggende partij. Aan het eind van het tweede kwart begonnen de Russen wat grip op de wedstrijd te krijgen. Dat beeld zette zich door in het vervolg van de match.

CSKA leek dan ook wel te lopen naar een grote marge, maar coach Steinberg verordonneerde een stevige half court press die zowaar vruchten afwierp. De Bremerhaveners wisten echter niet door te zetten en kwamen eigenlijk te laat met hun ultieme poging. Zij zullen zich dus in de kruisfinales moeten bewijzen. Indachtig de filosofie van de coaching staff kwamen zij deze editie van het HNBT om te leren. In dat opzicht kunnen ook zij spreken van een geslaagd toernooi.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie