Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

De strijd om plek 5 en 6: een echte wedstrijd

De tweede wedstrijd van de finaledag ging tussen Artland Dragons en Tunesië. Tunesië, snel en fanatiek tot het het einde van het toernooi, wilde de jongens uit Duitsland koste wat het kost verslaan. Artland Dragons, inclusief Jasnnes Branders, de winnaar van 3-point shoot-out gisteravond, had hetzelfde doel. De strijd om plek 5 kon beginnen!

Artland Dragons oogde wat vermoeid op de laatste dag van het toernooi. Toch wisten de Duitse jongens de eerste twee kwarten aansluiting te houden met de snelle jongens uit Tunesië. Sterspeler Isaiah Hartenstein wist er nog weer een mooie driepunter in te leggen maar met een fantastische aanval en score ging Tunesië met een voorsprong de rust in. De stand halverwege was 37-40 in het voordeel van de Afrikaanse delegatie.

Hoofdcoach van Tunesië, Khalil Ben Ameur, bleef zijn jongens tot het einde toe naar een overwinning schreeuwen. Hij coachte met veel bezieling en dat sloeg over op het team. In de tweede helft van de wedstrijd liepen de jongens van Tunesië uit op het team van Artland Dragons. De snelheid bleef erin zitten en de strijd leek gestreden. Tunesië won met 60-75 van Artland Dragons en mag zich de trotste nummer 5 van het toernooi noemen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie