Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Een kwart te lang

In een rommelig eerste kwart hielden Tianjin en CEZ Nymburk elkaar aardig in evenwicht. De lange Chinese staatsburgers wisten 2 punten meer te scoren dan de Tsjechen. Door veel driepunters in het netje te laten ploffen konden de Tsjechen lange tijd aardig bijblijven.

Het lange rode leger showde fanatiek zijn wil om de wedstrijd te winnen. Halverwege het tweede kwart was de tussenstand 23-18. CEZ Nymburk vluchtte dan ook in een noodzakelijke time out om te proberen de zaak weer op de rails te krijgen. Inside had Nymburk op dat moment weinig te vertellen. De schoten vielen voornamelijk outside. Opnieuw stond de Chinese muur weer goed opgetrokken in de eerste helft. Nymburk had het er, net als Donar eerder op de dag, maar moeilijk mee.

Na rust bleef Tianjing doorgaan waar ze in de eerste helft mee zijn gestart: scoren en solid state defense spelen. Ondanks een 14 punts voorsprong bleef de Tsjechische coach vrij rustig tijdens de time out. Mede hierdoor bleef de schade voor Nymburk beperkt tot 6 punten aan het eind van het 3e kwart.

In het laatste kwart lieten de Tsjechen zien waarom ze titelverdediger zijn op dit HNBT. Door het laatste kwart een stuk fanatieker te verdedigen kregen de mannen uit China het lastig en dolven uiteindelijk toch het onderspit tegen de veerkrachtige Tsjechische vechtmachine: 57-65.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie