24e HNBT gaat van start met jeugdclinic - Foto's 23e HNBT gepubliceerd op: flickr.com/hnbtgroningen

Sabonis en Artland Dragons geven elkaar weinig ruimte

Tijdens de vierde wedstrijd van het toernooi stonden Sabonis uit Litouwen en Young Artland Dragons tegenover elkaar. De jongens van Sabonis vielen op door hun felgroene shirts en fanatieke coach. Daartegenover stond het team uit Quakenbruck met een ingetogen coach maar oh zo fanatiek spel.

Al in de eerste helft liet de nummer 55 van Dragons Isaiah Hartenstein zien wat hij waard is. Met een fantastische blokshot aan de ene kant, een coast to coast en een dunk aan de andere kant kreeg hij het publiek op de banken. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en aan het einde van het tweede kwart was de stand bijna gelijk, 31-28 in het voordeel van Sabonis.

Hartenstein was ook in het tweede deel van de wedstrijd de “grote” man bij de Duitse draken. Verdeel en heers is een hem niet onbekend fenomeen als hij lekker in de wedstrijd zit. Maar daar zat nu juist ook de angel in de wedstrijd voor onze oosterburen. Met nog 2.36 op de klok besloot de Duitse coach dat het genoeg was geweest met het solistische spel van zijn uitblinker en haalde hem naar de kant met 4 punten verschil in het voordeel van Sabonis. Verlost van hun “Poltergeist” trokken de Litouwers langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe en werd de Duitse weerstand gebroken. Met als resultaat een verdiende overwinning:68-59.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie